23.03.2018.
Ivica Jurkić

Posebna edicija ovih pametnih satova biti će napravljena u 2018 primjeraka i preko njih će se moći pratiti sve utakmice svjetskog nogometnog prvenstva u RusijiŠvicarska firma - Hublot, koja se bavi proizvodnjom luksuznih satova, predstavila je novi smartwatch koji će biti jedan od prvih koji radi na Wear OS (bivši Android Wear). Naime, Hublot je sponzor svjetskog nogometnog prvenstva koje se ove godine održava u Rusiji, te su napravili posebnu ediciju satova za tu priliku. U suradnji s FIFO-om, nazvali su ga "The Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia" i napravit će samo 2,018 primjeraka.

Sat debljine 13,9 mm napravljen je od titanija i kevlara. Veličina sata je 40 mm, a AMOLED zaslon je razlučivosti 400 x 400 piksela te je također otporan na vodu (do dubine 50 m), dok baterija sata traje otprilike jedan dan. Cijena sata je 5,200 američkih dolara.

Zadani zaslon sata će biti analogni sat, što će davati impresiju da je to standarni sat, dok će u biti svi koji će nositi sat, dobivati informacije uživo o rezultatima, golovima i kartonima u svih 64 utakmice, te naravno podsjetnike za nadolazeće utakmice. 

Ono što je posebno zanimljivo jest podatak da će suci na svjetskom prvenstvu dobiti svoj "custom-made" primjerak koji će imati dodatne opcije, pa će tako suci moći pratiti trajektoriju lopte, gledati instant reprize te će vibracijom sata biti obaviješteni da je lopta prešla gol liniju. 

 

Izvori: https://www.gsmarena.com/hublot_first_smartwatch_wear_os-news-30217.php

https://www.theverge.com/2018/3/21/17148628/hublot-big-bang-referee-wear-os-fifa-world-cup-2018-goal-line